Gå videre til hovedindholdet

Dåb, Valentine og Fastelavn

Hele tre ting på én dag - så bliver det da vidst ikke meget bedre!

I dag skulle vores venners lille pige døbes Nicoline og det har været en ganske dejlig dag. Vi har brugt de sidste par uger på at finde gave til det lille myr og købt tøj, sko og bamser i lange baner! Det er slet ikke til at holde op, når man først kommer i gang i børnetøjsafdelingen i H&M... Vi fandt 2 smukke kjoler - en til hverdag og en til fest, en bluse, en strik, en sparkedragt m/ peter plys, et par små booties og en nuser hundebamse. Det hele faldt i rigtig god jord hos forældrene. Vi havde overvejet at give dem gavekort til fotograf, som de også havde ønsket sig, men blev helt bange for, at andre også ville give det, så det blev tøjet i stedet...

Vi startede festlighederne i kirken - Margrethe Kirken i Aalborg, som er en meget speciel og en af de moderne kirker der findes heroppe.






Jeg vil sige, at det slet ikke virkede som om vi var i en kirke bortset fra præsten og kirkekoret. Det var en speciel gudstjeneste, der var i dag - fastelavnsgudtjeneste, som betød, at kirken var fyldt med udklædte børn og minikonfirmander, som også skulle vise, hvad de kunne. Der var altergang og anderledes musik i form af saxofon bare lige i dagens anledning. Det var slet ikke det ,som jeg forbinder med den danske folkekirke - børnene var meget involveret i gudstjenesten og det var som om ,der var et stort tilhørsforhold til kirken - det var på ingen måde højtideligt, men nede på jorden og en god stemning.

Derefter stod den på spisning i nogle lokaler, som lignede en institution. Der var dækket smukt op med lilla og lyserøde farver og Jonas havde selv lavet maden. Det var rigtig dejligt og smagte super godt. Vi fik hønsekødssalat på bund af ananas, salat og gulerod til forret og til hovedret fik vi glaseret herregårdsskinke med flødekartofler og salat. Desserten var brownies m/ softice og til slut var der kaffe og småkager. Vi gik inden desserten, for klokken var blevet ret mange og vi skulle gerne nå en bus hjem, da vi var blevet nødt til at tage en taxi derud. Busserne kørte slet ikke så tidligt i morges desværre... Alt i alt har vi haft en rigtig hyggelig dag og i aften står den på ren afslapning...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo