Gå videre til hovedindholdet

Fantastisk bolognese sauce og bolognese a'la Agnethe

Uhmmm jeg har lavet en fantastisk bolognese sauce med alle de lækre grøntsager, som jeg "kom til" at stoppe i indkøbskurven, da jeg fik helseflip sidst. Jeg fandt så også senere ud af, at den er fortræffelig til at lave en hjemmelavet lasagnekødsauce med, så 2 fluer med ét smæk der! Endnu et plus var så, at min mand er total vild med det, både i bolognesen og i lasagnen (nok fordi jeg putter lidt bacon i lasagnen...)

Først opskriften på bolognese saucen:

Agnethes Bolognese sauce
½ squash
1 løg
2 store gulerødder
4 stængler blegselleri
1 rød peberfrugt
5 store røde modne tomater
1 terning oksebouillon
½ liter vand

Skræl squash, løg og gulerødder og skær dem i tern. Blegselleri og peberfrugt skylles og skæres ligeledes i tern. Stil det hele til side og forbered tomaterne, som skal flås. 

Hæld vand i en gryde og lad det koge. Lav et krydssnit i enden af tomaterne (modsatte ende som blomsten har siddet). Når vandet koger dumpes et par tomater i vandet og koges indtil skindet krøller en smule op. Tomaterne tages op og skindet kan nu pilles af og tomaterne lægges i en skål med koldt vand. Samme procedure gentages med alle tomaterne. Se her hvordan i denne opskrift: Flåede tomater.

Når tomaterne er flået, skal de masses, så al den gode smag kommer ud og er med til at give bolognesen en sauce. 

Varm en stor gryde op med olie i og tilsæt herefter gulerødder, løg og selleri. Lad det stege i nogle minutter og tilsæt herefter squash og peberfrugt. Lad det stege godt igennem og tilsæt herefter tomater, vand og bouillonterningen. Bring det op at koge, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 1-1½ time. 

Efter at grøntsagssuppen har kogt godt igennem blendes det hele til en lækker cremet tyk konsistens og bolognese saucen er færdig. Den kan konserveres, hældes på glas og gemmes eller fryses.

Italiensk Bolognese:
Agnethes bolognese sauce (ca. 500g)
500g hakket oksekød, 10-12% fedt
½ tsk. basilikum
½ tsk. timian
1 tsk. oregano
Salt og peber

Opvarm en gryde med olie og svits oksekødet. Tilsæt bolognese saucen og bland det godt sammen. Tilsæt krydderierne, lad det simre i 15 minutter og smag til med salt og peber. Server straks med frisk kogt pasta og revet parmesan (eller revet mozzarella). Bon appetit...


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo