Gå videre til hovedindholdet

Tacosalat på 10 minutter

Jeg vidste bare, da jeg så denne ret på bloggen Dashing Dish som jeg går ud fra er amerikansk, at den skulle afprøves på et eller andet tidspunkt og for nogle uger siden besluttede jeg mig så for, at der skulle det være og jeg gik i gang. Det blev knapt så yndefuldt, som man kan se på Katies billeder, men oiii hvor det smagte godt! Det er IKKE sidste gang, denne ret kommer på madplanen.

Som altid vil jeg gerne dele opskriften med jer også, så i selv kan prøve det af - det er en super god ret både at lave til flere men også bare til en hyggelig aften med veninden, kæresten eller manden og ganske god som weekend mad, for det har lidt det der fastfood element i sig alligevel, selvom det er en ganske sund omgang (eller i hvert fald sundere end at gå på McDonalds!) Jeg har linket til den oprindelige opskrift og det er et kig værd, bare for de fantastiske billeders skyld - det er en rigtig god gennemgang af hvordan man laver retten...

Tacosalat på 10 minutter (4 pers)

1 iceberg salat
300g magert hakket kød (kylling, oksekød eller kalkun) gennemstegt
1 glas tacosauce
1 dåse majs
1 glas salsa (vi brugte medium, men hvis du kan lide hot, så vælg denne)
Guacamole (ranchdressing eller creamfraiche kan også bruges)
4 tortilla wraps (gerne fuldkorn)
1 dl revet ost (vi brugte mozzarella, men du kan sagtens bruge emmentaler, gruyer eller lign. hvis du gerne vil have lidt kant på)

Opskriften foreslår også at du kan putte bønner i, for at give lidt mere fiber til retten og større mæthedsfornemmelse i maven...

Tænd ovnen på 225 grader og saml alle ingredienserne, så de er klar til brug. Steg kødet til det er gennemstegt.

Hæld majs i en skål og tag papiret af dåsen. (du kan også bruge en anden tom dåse, ovnfast krus eller skål til at kunne drapere over) Draper wrappen over dåsen og sæt den i ovnen i omkring 8-10 minutter eller til tortillaen er gylden og sprød.

Mens tortillaen står i ovnen tilsættes tacosaucen til kødet og rør det godt sammen.

Gør resten af ingredienserne klar til at putte i taco-skålen. Når tortillaen er kommet ud af ovnen og kølet ned, kan den fjernes fra dåsen (det tager ikke mere end et minut) og herefter fyldes med først salat og herefter din foretrukne kombination af resten af ingredienserne.

Servér straks og med en lækker kold mexicansk øl eller en kold cola... Bon appetit...


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo