Gå videre til hovedindholdet

Efterårsgodter - der syltes og moses og bages...


Ja det går bestemt ikke stille for sig herhjemme i denne tid... Træerne i vores baggård har bugnet med æbler og figner, så hvad mere kan man ønske sig! Der er stadig en del figner på træet, men de er ikke modne endnu og jeg pønser lidt på at de måske skal bruges til figenpålæg, hvis man da kan lave det selv...

Derudover har jeg også eksperimenteret med at lave hjemmelavet frugtmos til vores lille guldklump - så samtidig med at der lige blev lavet et enkelt glas figenmarmelade, fik jeg også lige smækket et par glas med banan/æble/pæremos og hindbær/fersken/nektarinmos sammen... De bliver spist med stor iver og denne uge har jeg frosset lidt ned også, så jeg også har det lidt nemt indimellem... Jeg har eksperimenteret med en ny mos i denne uge med mango, hindbær og nektarin i - så må vi se om herren bryder sig om det også - han kan i hvert fald rigtig godt lide frisk mango...

Så kastede jeg mig over æblerne og fik af de første to kilo lavet karamelliseret æblemarmelade og for pokker hvor det smager godt! Er du vimmer mand! - jeg skal lige rundt med et glas til vores naboer i opgangen, det er jo trods alt også deres æbletræ, så lidt godt skal de da nyde af det... Her er de fint indpakkede glas:


Opskriften fandt jeg inde på Politikens hjemmeside og det er faktisk en af Camilla Plum's opskrifter, så i får lige et link her: Karamelliseret æblemarmelade med ingefær og hun får en tak for den absolut lækreste æblemarmelade jeg længe har smagt... og jeg henkogte endda mine marmelader også! Det er bestemt noget jeg vil til at praktisere mere, så jeg slipper for det der atamon-fis...

Af æblerne fik jeg også lige lavet desserten til vores hyggeaften herhjemme, hvor vi lagde hårdt ud med lækre engelske bøffer med bearnaise og lækre ovnkartofler og derefter satte tænderne i dem her:


Mini amerikanske æbletærter - noget af det nemmeste og hurtigste at lave (hvis man lige har en tærtedej i fryseren, som skal bruges og æbler lige fra kurven...) Uff hvor smagte de altså godt! Jeg havde hverken cremefraiche eller flødeskum hjemme, men da jeg er i gang med at lave en kage, så havde jeg lige en rest hvid tobleronemousse, som jeg puttede ovenpå, bare for at smage og fy for pyffer, hvor gjorde det bare godt!!! Så ved i det - hvid tobleronemousse går godt som tilbehør til amerikansk æbletærte...

Jeg har lavet en tærte i stor format før med æbler i - se min æblejagt og mine æblelækkerier fra sidste år her: Æbleweekend

Jeg har stadig en halv kurv æbler tilbage, men jeg tror nu nok bare, at de bliver skrællet og frosset ned til en anden god gang - jeg kan simpelthen ikke nå at bruge dem inden vi skal på ferie...

Kommentarer

  1. Hold da op hvor er du aktiv søde!
    og mums hvor lyder det altså lækkert.
    Det er når man læser sådan noget at man ærgrer sig over kun at have græsplænen at passe, men tror nu aldrig jeg ville få passet noget andet.
    Knus

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo