Gå videre til hovedindholdet

Welcome to my kitchen Mrs. Lawson - nem aftensmad del 8

Endelig.... Da jeg sad og slavede over madplanen i søndags, besluttede jeg mig for, at nu skulle jeg stifte nærmere bekendtskab med en vis dames madlavning - the queen of food porn (som hun også er kendt som) - Nigella Lawson... Hun taler om mad, så det nærmest når orgasmiske højder og der er slet ikke nogen tvivl om, at denne kvinde ELSKER mad i alle afskygninger...

Min kære mand forærede mig sidste år et eksemplar af hendes "Nigellas Køkken" og nu synes jeg det var på tide, at få afprøvet hendes opskrifter... Blev det så en god start???

Ohh yeah!!!

Ikke fordi det var nogen overvældende eksplosion af smagsoplevelser med et raffineret touch af perfektionisme men mere en oplevelse af, at det er super lækker down to earth madlavning... Det er HYGGE! 

Jeg har altid påstået, at for at kunne lave virkelig god mad, så skal man tilsætte en portion af sin egen kærlighed i retten ellers bliver den aldrig perfekt og der mangler lige det ekstra, når der smages på den... Når du ser Mrs. Lawson lave mad, så er du slet ikke i tvivl om, at hun har overøst sin mad med uendelige mængder af kærlighed og det var hvad jeg skulle prøve at leve op til med dagens ret... En lettere udfordrende opgave med en pylret baby hængende i skørterne, men jeg synes faktisk at resultatet blev ok... Retten smagte kun lettere stresset..

Ej pjat... Retten jeg fik lavet var lettere middelmådig desværre... Kartoflerne smagte ikke af voldsomt meget (Nok fordi det ikke var nye kartofler, som opskriften foreskriver) og så synes jeg der var en del fedt tilbage i fadet fra både kylling og chorizo, som ikke rigtig var så lækkert igen. Dog smagte kyllingen fortrinligt, det samme gjorde den liiiiidt for stegte chorizo og alt i alt var det et okay måltid... Opskriften kan helt sikkert spiffes en del op, men jeg har ikke lige fantasien til det lige nu. Den får lov til at ligge og hvile lidt, så kan det være jeg tager den op på et senere tidspunkt... Men i skal da ikke snydes, så her kommer originalopskriften på:

Spansk kylling med chorizo og kartofler

Til 6 personer skal du bruge:

2 spsk. almindelig olivenolie
12 kyllingeoverlår
750g chorizo-pølser, hele, hvis de er små eller skåret i 4 cm store stykker, hvis de er almindelig størrelse
1 kg nye kartofler, halverede
2 rødløg, pillet og hakket groft
2 tsk. oregano
revet skal af 1 økologisk appelsin

Forvarm ovnen til 220 grader. Kom olien i bunden af 2 lave bradepander, 1 spsk. i hver. Gnid kyllingens skind ind i olien og vend stykkerne med skindsiden opad, 6 stykker i hver bradepande.

Fordel chorizo-stykkerne og de nye kartofler mellem de to bradepander. Drys løg og oregano over, hvorefter appelsinskallen rives over indholdet af de to bradepander...

Steg kyllingestykkerne i 1 time, men byt efter 30 minutter om på bradepanderne, så den øverste kommer ned i bunden. Dryp ved samme lejlighed den orangefarvede væde fra bradepanden ud over kyllingestykkerne...

Server lige fra ovnen - nemmere kunne det ikke være... Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo