Gå videre til hovedindholdet

Fisketirsdag...

Jaaa, jeg ved det godt! Jeg er mega bagud med mine indlæg, men der har bare været så meget at se til synes jeg... Så jeg har ikke lige været den bedste til at få opdateret på den lækre mad, jeg har præsteret at lave i ugens løb... I tirsdags stod den altså på fisk herhjemme og en lidt anderledes form for fisk, nemlig fiskekrebinetter... Fiskefrikadeller er jeg nærmest mester i, men jeg har aldrig prøvet at lave fiskekrebinetter og da jeg fandt en opskrift, jeg kunne arbejde ud fra, kom retten altså på madplanen.

Jeg blev endda så modig, at jeg også kastede mig ud i at lave min egen remoulade helt fra bunden af... Det blev godt men ret stærkt, så det var nok ikke lige den milde karry, jeg havde fået fat på fra hylden... Anyway her kommer begge opskrifter og så vil jeg råde dig til at passe på med karryen i remo'en...

Fiskekrebinetter med hjemmelavet remoulade
(4 pers.)

Fiskekrebinetter:
600g torskefilet (jeg brugte halv torsk og halv rødspætte - det fungerede udemærket)
1 lille bundt persille
1 dl rasp
2-3 spsk. smør
2 mellemstore squash
1-2 spsk. olievenolie

Hak fiskekødet med en kniv, til det er helt finthakket og nærmest en fars. Riv squashen og rør det sammen med persille og fisk. Hæld rasp op i en tallerken og varm en pande op til lidt over middelvarme. Put smør og olie på panden og lad det smelte og blive forenet.
Form fiskefarsen til krebinetter i ønsket størrelse, vend dem i rasp og læg dem på panden. Steg dem på begge sider til de er gyldne og gennemstegte.

Hjemmelavet remoulade:
2 dl fedtfattig græsk yoghurt (jeg brugte alm. yoghurt naturel og et par spsk. cremefraiche)
2 spsk mayonnaise
1 groft revet æble
1 groftrevet gulerod
1/2 agurk
1/2 dl eddike
1 tsk sukker
salt og peber
gurkemeje
karry
spidskommen


Skær agurken i tern a 1/2 cm størrelse, rør eddike og sukker sammen og læg agurkestykkerne heri. Lad det hvile i en times tid.

Riv æble og gulerod. Vrid agurken fri for eddiken (som så smides ud) og læg den på et stort skæreræt sammen med revet gulerod og æble. Hak det hele godt igennem, til det har den konsistens du ønsker i din remoulade. Vi kan godt lide det ret fint herhjemme, så jeg var lige ved at blende det, men lod alligevel være for at prøve, hvordan det var, hvis jeg ikke gjorde det. Det var ret godt. Bland det sammen med yoghurt og mayonnaise i en skål, rør rundt og smag til med krydderierne. (opskriften er fra Valdemarsro)

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Det ser godt nok lækkert ud! Jeg har heller aldrig prøvet fiskekrebinetter, men det må jeg da vist hellere gøre snarest :o)

    SvarSlet
  2. Tusind tak søde Camilla :D De smagte altså også fabelagtige, men pas på med pebret, når du krydre fisk - det er som om skidtet suger det til sig! :P

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo