Gå videre til hovedindholdet

Fiskefrikadeller med bønnefritter

Det er vidst efterhånden ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af fisk! Jeg prøver så vidt muligt at få det på madplanen i en eller anden afskygning mindst én gang om ugen og i forrige uge var det lige en omgang fiskedeller, der kom på menuen. Ja, jeg er som sagt lidt bagud med at få blogget pga. bryllupsforberedelser, sygdom og deslige, så det ligger et stykke væk, men det ændre bestemt ikke på, at dette var nogle af de mest lækre fiskedeller, jeg længe har sat tænderne i!

Opskriften er hentet fra Sif Orellanas bog Krudtugler og kanelsnegle (som jeg i øvrigt varmt kan anbefale) og skiller sig ud fra de opskrifter, jeg normalt benytter mig af ved, at man faktisk godt kan bruge en færdiglavet fiskefars og så selv pifte den lidt ekstra op! (Kig under tip) Det er ren guf for en travl børnefamilie og så bliver det jo ikke mindre sundt af den grund. Man skal bare lige huske at læse varedeklarationen før man putter sådan en fætter i kurven eller smutte en tur forbi den lokale fiskemand, for at være sikker på, hvad det er man får med sig hjem... Denne aften fik vi lækkert tilbehør i form af bønnefritter og kartoffel kroketter, bare lige for at veksle lidt fra de sædvanlige kogte kartofler og gulerødder... Bønnefritterne fik dog en anelse for længe og blev ret stærke i smagen, men de knasede ret godt og smagte ikke ringere af den grund. Det er ikke sidste de skal bruges som tilbehør herhjemme... Selv min bønne-forskrækkede mand var ikke afvisende overfor dem...


Her kommer i hvert fald opskriften på de uimodståelige fiskefrikadeller:

Til 4 personer skal du bruge:
500g blandet lakse- og torskefars
2 æg
2 tsk. salt
2 spsk. hvedemel (eller en grovere mel - fx rugmel)
1 bdt purløg
1 bdt dild
skal af en ½ citron
2½ dl piskefløde

Sådan gør du:
Fiskefarsen blandes med salt i en foodprocessor og æggen e tilsættes et ad gangen. Stop maskinen og tilsæt de øvrige ingredienser - hæld dog først fløden i til sidst, mens du langsomt lader maskinen røre blandingen sammen.

Form fiskefarsen med en ske dyppet i vand og sæt dem på en hed pande. Steg frikadellerne til de er gyldne og let sprøde på overfladen.

Server straks med lækkert tilbehør.

*Tip: Køber du fiskefarsen færdig, kan du nøjes med at tilsætte krydderierne, citronskal og fløde.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo