Gå videre til hovedindholdet

Spaghetti 'n' meat balls

Jeg er stor stor fan af pasta, men da den mindste gut herhjemme slet ikke er var på pasta, så er det virkelig sjældent vi får det efterhånden...
Tidligere på ugen havde jeg dog taget mod til mig og sat det på madplanen og håbede på det bedste. Jeg faldt over en lækker opskrift på en amerikansk hjemmeside (jeg søger ofte opskrifter på engelsk, da det giver en bedre variation, i den mad vi laver, synes jeg) og var sikker på, at den ville blive et hit og det var den bestemt også!

Altså mindstemanden spiste hverken mere eller mindre end han plejer, men han SMAGTE på kødbollerne og for mig er det stort! Spaghettien var bare sjov at lege med...

Vi andre nød måltidet i fulde drag - også selvom det ikke lige var det, manden havde tænkt sig, vi skulle have til aftensmaden... Jeg tror snart, han gerne vil have en god omgang bolognese igen... Så nu vil jeg dele opskriften med jer og sige, at i skal have god tid til at lave denne ret, for bare tomatsaucen i sig selv tager en god 1½ times tid at lave - så jeg ville kalde dette for enten lørdag eller søndagsmad...


Italian Spaghetti 'n' meatballs
(ca. 6-8 pers.) 

2 dåser hakkede, flåede tomater
1 stor dåse tomatpuré
5 dl vand
3 spsk. revet løg
1 spsk. sukker
1½  tsk oregano (tørret)
1 laurbærblad
1 1/4 tsk. salt
1 tsk. presset hvidløg (eller revet)
3/4 tsk. peber
6 skiver daggammelt brød (revet i stykker)
2 æg, let piskede
2½ dl revet Parmesanost
2 spsk. friskhakket persille
500g hakket oksekød

Tilbehør: Kogt spaghetti og ekstra parmesanost

Find en dyb stegepande eller sauterpande frem og tilsæt: de hakkede tomater, tomatpure, 2½ dl vand, løg, sukker, oregano, laurbærblad, salt og peber (½ tsk. af hvert) og lad det koge op. Skru herefter ned for varmen og lad bladningen simre i 1 1/4 time uden låg og under omrøring.

Imens lægges brødet til opblødning i det resterende vand. Pres det tilovers blevne vand ud af brødet og tag herefter en stor skål frem. Bland brødet, æg (let piskede) parmesanost, persille og det resterende salt, peber og hvidløg. Tilsæt det hakkede kød og bland det hele godt samme (gøres bedst ved at stikke hele klør fem ned i blandingen og ælte den, til farsen bliver ensartet. Herefter formes farsen til kødboller med en dessertske. Kødbollerne lægges i et ovnfast fad eller på bagepapir på en dyb bradepande.

Forvarm ovnen til 200 grader. Sæt derefter bagepladen/det ildfaste fad i ovnen og lad kødbollerne stege i ca. 20 minutter eller indtil kødsaften ikke længere er rødlig. Når kødbollerne er færdig hældes de i tomatsaucen Lad blandingen simre indtil det hele er varmet igennem og rør i det indimellem. Smid laurbærbladet ud og server med friskkogt spaghetti og grøntsager.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo