Gå videre til hovedindholdet

Venindebesøg og brændende kylling

For efterhånden en måneds tid siden havde jeg fornøjelsen af et besøg fra dejlige Camilla, som kom forbi til en omgang frokost og tøsesnak.

Hun havde denne fine og lækre værtindegave med til mig:


De var bare SÅ gode og har holdt mit blodsukker ved lige gennem masser af timer foran computeren med jobsøgning!

Men uden mad og drikke dur snakketøjet ikke, så jeg baksede lige lidt sammen aftenen før, som var nemt lige at varme op og klaske på en tallerken. Jeg lavede min egen fortolkning af Karolines Kartoffelmos med brændende kylling



Brændende kylling a'la Agnethe
(2 pers.)

4 bagekartofler
Smør
Mælk
Salt

300g hakket kyllingekød
½ pakke bacon i skiver
½ pose frossen helbladet spinat
½ bakke brune champignoner
2 gulerødder
1 lille løg
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
½ tsk. chilipulver
Salt og peber
Olivenolie

Start med at skrælle kartoflerne, skære dem i mindre tern, læg dem i en gryde med vand og kog dem møre.

Imens kartoflerne koges, skæres bacon i tern og puttes på en kold pande med olivenolie. Varm panden op og steg bacon, finthakket løg, finthakkede gulerødder, finthakkede champignoner og krydderier sammen.
Tilsæt kyllingekødet og steg til det er gennemstegt. Tilsæt da den helbladet spinat og steg igennem til den er godt mør. Smag til med salt og peber og hold den varm.

Kartoflerne køres/smadres til mos sammen med smør og røres op med mælk til den er lind og lækker. Smag til sidst til med salt.

En dejlig lun vinterret, som ligger lidt i den tunge ende, men vejret indbød til at servere noget varmt og noget som ligger godt i maven.

Til dessert (for det er der ALTID, når Camilla og jeg mødes) diskede jeg op med lidt konfekt hapser og te.


Her ser du lækre konfektkugler med frysetørret hindbær, dobbelt choko konfektkugler og en lækker kirsebærtop. Disse fortjener helt sikkert deres eget indlæg, så det får de og de var den perfekte afslutning på nogle aldeles hyggelige timer i rigtig godt selskab.

Jeg må sige, at jeg savner virkelig at have veninder forbi noget oftere, så jeg kan forkæle dem, for der er grænser for, hvor meget forkælelse familien herhjemme kan holde til...

Kommentarer

  1. Det var altså bare det lækreste mad! Det smagte helt forrygende! Jeg glæder mig ualmindelig meget til at lave det selv, nu hvor opskriften er oppe - for det var altså bare SÅ godt, mums! :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Camilla :D Nu hvor jeg har fået opskriften ud af hovedet og ned på bloggen, så får jeg altså også lydt til at lave det endnu en gang bare for at min familie også kan smage herligheden :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo