Gå videre til hovedindholdet

Lidt ud af det blå: rabarberdrømme...

Nu hvor sommeren har vist sig lidt fra den omskiftelige side, så længes jeg efter smagen af sommer og en af dem er for mig rabarber... Dem, der læser med her på bloggen ved også, at vi er kæmpe fans af rabarber herhjemme og det er i alle afskygninger...

Så da jeg kunne plyndre min egen lille rabarberplante på altanen og tilmed fik nogle forærende af en af mandens venner, så tøvede jeg ikke med at kaste mig ud i nogle nye opskrifter.

Det blev til både rabarbermuffins med chokolade og pund til pund kage med rabarber. Førstnævnte gik til mine kollegaer som feriekage og sidstnævnte tog manden med om til vennerne, der havde foræret os rabarberen, så de også kunne nyde lidt godt af dem...



Rabarbermuffins med chokolade
12 stk.

Du skal bruge: 
100g smør
2 æg
125g sukker
100g hvedemel
25g kakao
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
4 stilke rabarber (det kommer an på størrelsen - er dine stængler små som mine var, så brug gerne det dobbelte)
50g mørk chokolade
12 muffinforme

Smørret smeltes i en gryde ved lav varme. Æg og sukker piskes let sammen og det smeltede smør røres i. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og vend dem derefter ned i æggemassen. Rabarberne gøres rene og skæres i ca. 1 cm tykke skiver. 
Ovnen tændes på 170 grader. Hak chokoladen groft. Vend chokolade og rabarber i dejen og fordel dejen i muffinformene med et par skeer.
Muffinerne bages i ovnen i ca. 25 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle en smule inden servering.




Pund til pund kage med rabarber
6-8 personer

Du skal bruge: 
4 æg (ca 275g)
275g blødt smør
275g sukker
275g hvedemel
275g rabarber

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Vej dernæst æggene med skal og resten af ingredienserne af efter samme vægt som æggene. Man skal bruge samme mængde af alle ingredienser hele vejen igennem.
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æg ét ad gangen mens der røres. Tilsæt mel og rør det godt sammen. Fordel dejen i en lille bradepande eller springform beklædt med bagepapir. Rabarberne renses og skæres i 2-3 cm lange stave. Tryk rabarberstavene ned i dejen og slut af med et drys af perlesukker hen over kagen. Bag kagen i 20-25 minutter.

Opskrifterne faldt jeg over i Femina Magazine Cookie nr. 1 juli 2016 og personligt var jeg mest til de lækre muffins, som med deres kombinerede sødme og syrlighed blandet med den lidt bitre chokoladesmag forskønnede min dag! Manden var mere til den lyse, lidt tungere pund til pund kage. Begge dele blev selvfølgelig serveret med den tro følgesvend, som cremefraiche er til alt med rabarber herhjemme...

God fornøjelse med bagelysten derhjemme...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo